We hebben 5 gasten en geen leden online

Artikelen bekeken hits
458945

Wat is keltisch zeezout ?

Met keltisch zeezout wordt bedoelt, het zout , op traditionele wijze gewonnen in Bretagne, Frankrijk.

Keltisch zeezout bevat alle mineralen en sporenelementen die voor een gezond lichaam nodig zijn.

Keltisch zeezout is goed voor jong en oud, voor mensen en dieren en zelfs planten. Iedereen die bewust bezig is met gezondheid zal geinteresseerd zijn in de werking van Keltisch zeezout.

Toepassingen :

Als badzout :

Een zeer gezonde toepassing van Keltisch zeezout is om er een bad in te nemen. Vooral mensen met huidklachten of pijnlijke spieren hebben hier erg veel baat bij .

 

In een voetbad :

In plaats van een voetenbad te vullen met water en soda kan natuurlijk ook Keltisch zeezout gebruikt worden, als U bv. vaak op slippers loopt ontstaan er bij veel mensen kleine kloven of eelt op de voetzool, het is dan heerlijk om met het zeezout een fijne verzorging aan de voeten te geven.

 

Als lichaamsscrub :

Scrub regelmatig uw lichaam met dit zout, zo zorg je ervoor dat dode huidcellen verwijdert worden.

 

Sole :

De Kelten maakten een "sole" van zeezout en regenwater en dronken dit dagelijks. Mits je niet overdrijft is dit een volkomen veilig en uitgebalanceerd supplement ('s ochtends en 's avonds 1 glaasje van 250 ml)

Met een "sole" geef je je lichaam een evenwichtig menu van minstens 84 mineralen en spoorelementen in een vloeibare vorm die het bloed herkent en direct in zich opneemt en transporteert naar de cellen.

Voor de cellen zijn dit zogeheten "electrolyten" die de electromagnetische communicatie tussen je cellen verbeteren.

Als tandpasta :

Je kan enkele korreltjes zeezout in je mond stoppen, even wachten tot je speeksel deze oplost en dan beginnen met poetsen, het zout prikt niet omdat het zo zacht van karakter is. Tip : vergeet ook niet uw tong te poetsen en laat na het poetsen het mengsel van speeksel en zeezout nog enkele minuten door je hele mond gaan voordat je het uitspuugt, dit ontsmet de hele mondomgeving.

 

In de keuken :

De meest voor de hand liggende toepassing is natuurlijk de keuken. De meeste koks weten al jaren dat het grijzige " sel gris" tot de betere zouten behoren.

 

 

 

   
© 2019 - Het Pentagram